Alle fordeler med et forbrukslån

Når du går med tanker om å søke et forbrukslån, så bør du sette deg inn i hva et slikt lån egentlig er. Et forbrukslån er et lån, som mange andre typer lån, men med en høyere rente enn de fleste andre lån og det kan fort bli dyrt. På den andre siden er det også en rekke fordeler med et lån uten sikkerhet fremfor andre låntyper og vi skal her se på nettopp disse fordelene.

7 fordeler med et usikret lån

  1. Forbrukslån er lån hvor du ikke trenger å stille sikkerhet. Dette betyr at det er banken som bærer den største risikoen og du må ikke stille med pant i boligen din eller i andre verdigjenstander. Dette gjør låneprosessen mye enklere samt rimeligere da en slipper mange gebyrer til tinglysning etc.
  1. Et forbrukslån gir deg i de fleste tilfeller tilgang til penger ganske raskt. Du kan selv velge hva pengene skal brukes til og du står ikke til ansvar for andre enn deg selv. Om du plutselig har fått en ekstra regning eller det er reparasjoner hjemme som må ordnes samtidig med at du ikke har penger stående på bok, kan et usikret lån hjelpe deg ut av et akutt problem.
  1. Du kan bruke et lån til å refinansiere dyrere smålån og kredittkortgjeld. Dette vil gi deg lavere kostnader og dermed en mer oversiktlig økonomi. Du vil også slippe å forholde deg til mange ulike långivere og kan i stedet kun forholde deg til en bank og kun betale ett termingebyr i stedet for mange gebyrer.
  1. Husk at du får skattefradrag på rentekostnadene til et forbrukslån. Du får også igjen 27 % av utgiftene du har til etablering eller refinansiering av et lån. Du kan lese mer om dette på Skatteetaten sine nettsider.
  1. Det er trygt og sikkert å søke forbrukslån. I dag bruker de fleste långivere BankID som legitimasjon og du er dermed sikret at ingen andre kan ta opp lån i ditt navn. Samtidig er også banken sikker på at det er rett person som får lånet utbetalt.
  1. En godkjenning av en lånesøknad er helt uforpliktende for deg. Du kan derfor hente inn så mange tilbud du har lyst til, uten å være forpliktet til å benytte deg av disse. Fordelen er at du kan sammenligne de ulike tilbudene uten noe stress og velge det billigste lånet.
  1. Nedbetalingen av et forbrukslån kan hos de fleste bankene strekkes over hele 15 år. Dette gir deg lave månedlige betalinger.